16. februara 2020.

Hemor M

HEMOR M

Hemor M

 

Probleme sa hemoroidima ima sve veći broj osoba različitih godina, Današnji preovlađujući stil života u razvijenim društvima naročito pogoduje razvoju ove bolesti. Smatra se da su neadekvatna ishrana sa premalo vlakana, kao i pretežno pasivan stil života glavni krivci za nastanak hemoroida.

O tome koliko je bolest rasprostranjena najbolje govori podatak da čak deset miliona ljudi u Americi ima ovaj problem, a milion i po  uzima neke preparate za lečenje. Kod nas ne postoji ovako precizna statistika, ali lekari kažu da skoro da nema osobe starije od 50 godina koja nije, bar jednom u životu, imala problem sa hemoroidima. Sve više i mlađe populacije ima ovaj problem.

Hemoroidi (šuljevi) su tkivne strukture u predelu anusa koje imaju ulogu zadržavanja- kontinencije (sprečavanja nekontrolisanog izlivanja stolice). Imaju izgled jastučeta sastavljenog od venskih i vezivnih struktura i svojom pozicijom štite analni kanal.

Najčešći simptomi hemoroida su:

  • Bol tokom i nakon pražnjenja creva
  • Krv u stolici
  • Svrab anusa
  • Iritacija kože anusa
  • Ispadanje hemoroida
  • Otok u području anusa
  • Pojava venskih čvorova u predelu anusa

Ostali uzroci hemoroida su : naprezanje prilikom defekacije, trudnoća, nasleđe, starenje, hronični zatvor, dugotrajno sedenje i ležanje, kao i analne infekcije. Na pojavu uvećanih hemoroida utiče i preterano korišćenje klizmi i laksativa što dovodi do poremećaja crevne funkcije.

Dugotrajno sedenje stvara pritisak na arterije analne regije, krv se zadržava, dolazi do slabljenja zalistaka i zidova krvnih sudova što sledstveno dovodi do nastanka hemoroidalne bolesti.

 

Kada se pomene lecenje, hemoroidi se mogu probati ukloniti ili smanjiti na dva načina:

1)  hirurškom intervencijom;

2) upotrebom masti, gelova i sl.

 Za ovu drugu opciju naša najtoplija preporuka je Hemor M!

HEMOR M-MOŠUSNA MAST PROTIV HEMOROIDA PO       RECEPTURI STAROJ VIŠE OD 400 GODINA

Sastav

 Mošus (Supstanca koja deluje tako što smanjuje otok krvnih sudova anusa i zaustavlja krvarenje ako postoji)

Bezoar (otklanja upale, ima antibakterijsko dejstvo, blago hladi i anestezira bolno mesto uklanjajući neprijatne senzacije)

Biser (pospešuje zarastanje ranica i oštećenja tkiva u analnom delu)

Ćilibar (ublažava upalu I deluje protektivno na sluzokožu analne regije))

Pomoćni sastojci:

  • vazelin
  • lanolin
  • tečni parafin

HEMOR M mast ublažava otekline hemoroida i bolove u predelu analnog otvora, a posebno je efikasna u tretmanu hemoroida praćenih krvarenjem. Potvrđeno je i pozitivno dejstvo Hemor M masti u tretmanu fisura, perianalnih ekcema i analnog svraba.

Tuba sadrži 10g masti.

Kod problema sa hemoroidima koristiti dva puta dnevno ujutru i uveče. Naneti na čistu analnu sluzokožu. Ako se koristi za spoljašnje hemoroide i analne fisure aplikuje se direktno na zahvaćena mesta, a ukoliko se koristi za unutrašnje i mešovite hemoroide, preparat naneti uz pomoć priloženog aplikatora, nastavljenog na medicinsku tubu, u sam rektalni kanal. Aplikator posle upotrebe baciti.

 

 

Zadnji članci
Naši proizvodi